Stuur een bericht

Burgh-Haamstede

Een geliefd dorp op het eiland ten noorden van Walcheren, Schouwen-Duiveland. Burgh-Haamstede bestaat uit twee dorpen die aan elkaar zijn gegroeid, Burgh en Haamstede. Deze vakantiebestemming heeft zijn populariteit mede te danken aan de natuurrijke omgeving, de ligging vlakbij de Oosterscheldekering en dus Deltapark Neeltje Jans en één van de mooiste mountainbike parcours van Nederland.

Onze vakantiehuizen in Burgh-Haamstede

De Meeuwenduinen

Burgh-Haamstede is een plek met prachtige natuurgebieden, duinen en uitgestrekte stranden. Eén van deze duingebieden zijn de Meeuwenduinen, waar optimale rust wordt ervaren. Tijdens een lange wandeling ontdekt u dit zelf; hoe verder op het pad, hoe meer rust. Dieren kunnen lekker hun gang gaan. Kijk uit naar damherten, Schotse hooglanders en grazende pony’s. Om u heen zult u het geroffel van spechten horen en ziet u Oostenrijkse en Corsicaanse dennen van wel tientallen jaren oud. Het gebied is toegankelijk buiten het broedseizoen, van 15 juli tot 15 maart.

Vuurtoren Westerlicht

Neem eens een kijkje bij het beroemdste gebouw van Burgh-Haamstede, Vuurtoren Westerlicht. De toren behoedt de scheepvaart sinds 1837, heeft een hoogte van 53 meter en is hiermee één van de grootste vuurtorens van het land. Ondanks dat de toren niet open is voor publiek, is het zeker waard om deze unieke constructie te bekijken.

Slot Haamstede

Slot Haamstede, één van de bezienswaardigheden in Burgh-Haamstede. In de loop der jaren is het slot gevormd tot hetgeen het nu is. De verschillende eigenaren breidden het slot uit van rechthoekige woontoren van twee verdiepingen tot een middeleeuwse burcht met torens, brug en kantelen. Op de wegen en paden rondom het slot is vrij te wandelen. Geïnteresseerd in de geschiedenis van dit monumentale pand? In het hoogseizoen wordt iedere woensdag door de bewoners een diaserie met toelichting georganiseerd in de Ridderzaal.